Interview met Michael Marquardt

Interview met Michael Marquardt

Michael Marquardt in een exclusief interview

'Keukens met graniet voor iedereen!'

Interview met Michael Marquardt, oprichter van Marquardt Keukens.

Mijnheer Marquardt, wanneer ontstond bij u het idee om Marquardt Keukens op te richten - en waarom?
"Daar ligt mijn visie aan ten grondslag, dat keukens met graniet binnen ieders bereik moeten liggen, tegen een lage prijs. Daaruit ontstond in 1991 het voor de keukenmarkt revolutionaire idee om keukens aan te bieden met natuursteen uit eigen fabricaat."

U heeft dit idee op een groene manier vormgegeven.
"Dat klopt. Het bouwen van een eigen fabriek die aan de hoogste technische eisen voldoet, was de eerste voorwaarde. En welke plaats leent zich daar beter voor dan het logistiek centraal gelegen Thüringen? Die is uitgegroeid tot de grootste eigen granietfabriek in Duitsland die rechtsreeks levert aan showrooms in heel Duitsland. Wij konden niet voorzien dat het zo'n groot succes zou worden, wij zijn er erg blij mee. Het idee om zonder tussenhandel rechtstreeks keukens te leveren aan consumenten tegen de beste prijzen en tegelijk met de hoogste gecertificeerde kwaliteit, heeft onze klanten overtuigd. Dat is nog steeds zo."

Wat vindt u zelf van keukens met graniet?
"Net als de meeste van onze klanten zie ik de keuken als het hart van mijn huis. Daarom moet een keuken van hoge kwaliteit zijn, duurzaam en even individueel als wijzelf. Dan valt de eerste keus op natuur- of kwartssteen: prachtig uniek materiaal dat zowel robuust als duurzaam is en van elke keuken iets bijzonders maakt."

Wat raadt u mensen aan die op zoek zijn naar een nieuwe keuken?
"Blijf trouw aan uw wensen en oorspronkelijke ideeën voor uw keuken. Doe geen concessies op het gebied van kwaliteit, afwerking en apparatuur en ga alleen akkoord met een duidelijk aanbod met een heldere prijs. Daarnaast vind ik het zelf altijd belangrijk dat ik netjes en in alle rust ontvangen word - vanaf het eerste bezoek tot en met de geïnstalleerde keuken bij mij thuis."

Hartelijk dank voor dit gesprek.

Terug
Sluiten