Kookplaten van Duitse A-merken – Marquardt Küchen

Kookplaten in alle soorten en maten

Kookplaten variëren van de traditionele gaskookplaat tot de moderne inductiekookplaat. Ieder type kookplaat brengt specifieke voordelen met zich mee. Afhankelijk van uw kookvoorkeuren en budget vindt u bij Marquardt Küchen altijd een kookplaat die voldoet aan uw wensen. We bieden diverse Duitse A-merken en veel verschillende type kookplaten. Wilt u meer weten? Marquardt Küchen vertelt u alles over de merken en soorten kookplaten in het assortiment. 

De merken uit het aanbod

Wanneer u op zoek bent naar een kookplaat van Duitse kwaliteit bent u bij Marquardt Küchen aan het juiste adres. Ontdek kookplaten van de Duitse A-merken Siemens, AEG, NEFF en Gaggenau. Ook voor Italiaans topmerk Zanussi kunt u bij ons terecht. Bovendien profiteert u altijd van de laagste internetprijs voor merkapparatuur. De kookplaten van deze gerenommeerde merken zijn een aanwinst voor uw keuken dankzij de geavanceerde technologieën en vele handige extra’s.

De soorten kookplaten op een rijtje

Er zijn grofweg drie soorten kookplaten: elektrische, gas- en inductiekookplaten. Deze soorten vindt u ook terug in ons aanbod. We lichten ze kort voor u uit.

  • Gaskookplaat: Koken op gas is de meest traditionele kookvorm. Het grote voordeel van een gaskookplaat is dat u de temperatuur zeer nauwkeurig kunt bepalen en zo alle controle hebt over de bereiding van uw gerecht. Daar komt bij dat een gaskookplaat vaak relatief goedkoop is in aanschaf. Tot slot zorgt de robuuste uitstraling voor een klassieke sfeer in uw keuken.
  • Elektrische kookplaat: De klassieke elektrische kookplaat heeft plaats gemaakt voor een moderne vorm van elektrisch koken: de keramische kookplaat. Metalen spiralen, die werken op elektriciteit, verwarmen de kookzones. Deze lichten rood op wanneer ze warm worden, dus dat biedt extra veiligheid. Keramische kookplaten zijn voorzien van een intuïtief bedieningsscherm en zijn gemakkelijk schoon te maken. Hierdoor scoren ze hoog op gebied van gebruiksvriendelijkheid. 
  • Inductiekookplaat: Koken op inductie is een moderne kookvorm die snel, zuinig én veilig koken mogelijk maakt. Een inductiekookplaat werkt met een magnetisch veld. Wanneer de speciale inductiepannen in contact komen met de kookplaat wordt alleen de bodem verhit. Hierdoor gaat er zeer weinig hitte verloren, waardoor deze kookvorm het hoogste rendement qua energieverbruik heeft. Daarbij zijn inductiekookplaten vaak voorzien van innovatieve extra’s, zoals een automatische timer of de Stop & Go functie waarmee je het koken gemakkelijk pauzeert.

Maak een afspraak met een adviseur

Bent u op zoek naar een geschikte kookplaat voor uw keuken? Maak een afspraak met een van onze adviseurs in een showroom bij u in de buurt! Zij voorzien u van een professioneel en gedegen advies en brengen geheel vrijblijvend uw wensen in kaart. 

Terug
Sluiten