Apparatuur trends - Marquardt Küchen

De nieuwste trends binnen keukenapparatuur

Alle A-merk apparatuur van Marquardt Küchen komt uit Duitsland. Hierdoor kunnen wij hoogwaardige kwaliteit garanderen, waar ook innovatieve functies een belangrijke rol spelen. Al deze innovaties en moderne apparatuur zijn in uw nieuwe keuken dadelijk niet meer weg te denken!

Afzuiging in de kookplaat

Afzuiging met Bora - zo kunt u ook zonder deksel koken

Denkt u dat koken zonder afzuigkap onmogelijk is? Wij bewijzen het tegendeel!

Koken zonder afzuigkap - kunt u uzelf een keuken zonder afzuigkap voorstellen? Het nieuwe Bora systeem is een afzuiginstallatie die de kookdampen rechtstreeks uit uw pan zuigt, zonder dat de dampen eerst stijgen.Het Bora systeem bevat geen vetfilter waardoor het zeer eenvoudig te reinigen is. Daarnaast is het Bora systeem erg stil, dus geen last meer van lawaaierige afzuigsystemen.

Koken zonder afzuigkap - kan het dan echt? Ja, het kan en zelfs zonder ingewikkelde oplossingen of lastige constructies. Het is allemaal een kwestie van natuurkunde.U kunt kiezen tussen 2 verschillende varianten Bora: Basic en Classic. De Basic bestaat uit een krachtige kookplaat en een effectieve kookafzuiging in het midden van de kookplaat. De Basic plaat heeft een fris ontwerp en is zeer effectief tegen dampen.

De Bora Classic is een echte designkap waar kwaliteit, design en technologie samenkomen. Deze afzuiginstallatie is erg krachtig en tegelijkertijd ook erg stil. Welke u ook kiest, de Basic of de Classic, u bent verzekerd van een moderne afzuiginstallatie zonder afzuigkap!

Steeds meer merken komen met kookplaten op de markt waar een afzuigmechanisme in verwerkt zit, zoals bijvoorbeeld ook Neff. Laat u adviseren in één van onze showrooms bij u in de buurt en ontwerp samen met uw adviseur de ideale keuken zonder afzuigkap.

Apparatuur die meedenkt

Geen receptenboek meer nodig met de ‘slimme’ keukenapparaten

Merken zijn continue bezig met het innoveren van hun producten. Het steeds 'slimmer' maken van apparatuur hoort hierbij. Keukenapparatuur denkt steeds meer mee en soms zelfs voor je.

Voorgeprogrammeerde recepten zorgen ervoor dat je alleen nog maar aan hoeft te geven welk gerecht je gaat eten en met hoeveel mensen. Het apparaat bepaald dan hoelang en met welke temperatuur het gerecht klaar gemaakt moet worden.

De CookControl-functie van Siemens biedt bijvoorbeeld wel 70 recepten aan voor het klaarmaken van vlees, vis en groenten. Waarbij je eenvoudig een programma selecteert, het gewicht van het gerecht aangeeft en lekker achterover kan gaan hangen.

Wilt u graag meer weten over deze 'slimme' keukenapparaten, kom dan langs in een van onze showrooms bij u in de buurt en onze adviseurs helpen u graag verder.

Apparatuur bedienen op afstand dankzij Wifi (Home connect)

Keukenapparatuur met internet die het leven een stukje leuker maken.

Een bericht ontvangen als de vaatwasser klaar is of als het vlees gaar is? Het kan nu allemaal dankzij de apparaten met wifi-verbinding. En daar stopt het niet. Zet de oven aan terwijl je nog onderweg naar huis bent, zodat deze vast opwarmt en je thuis gelijk de pizza of ovenschotel naar binnen schuift. Of kijk tijdens het boodschappen doen via camera's in de koelkast wat er nog in ligt. Het gemak van de technologie vereenvoudigt je leven en bespaart tijd. Zo houd je tijd over om leuke dingen te doen.

Siemens brengt als eerste merk keukenapparatuur met wifi of de Nederlandse markt. Met de Home Connect-functie op Siemens apparatuur bedien je nu al altijd en overal je keukenapparaten. De verwachting is dat er snel meer merken zullen volgen met deze functies.

Kerntemperatuurmeter

Uw vlees precies goed gegaard tot in de kern

Er waren altijd al braadthermometers op de markt waarmee gecontroleerd kon worden of het vlees gaar is. Oven open, gerecht eruit, meten of de juiste temperatuur behaald is en weer terug in de oven en hopen dat je op het juiste moment weer weet. Met de braadthermometer die verbond is aan de oven is dit verleden tijd. Het merk AEG heeft bijvoorbeeld binnen het assortiment gewone ovens en stoomovens met een braadthermometer.

Nooit meer te gaar vlees, nooit meer te rauw vlees, alleen nog maar perfect gegaard vlees. Het enige dat je nog hoeft te doen is aangeven of je je vlees rare, medium of well done wilt en de oven doet de rest. De aan de oven gekoppelde braadthermometer meet de kern van het vlees. Zodra de juiste kerntemperatuur bereikt is stopt de oven automatisch. Het resultaat: overheerlijk vlees, precies goed gegaard.

Loopt het water u al in de mond? Onze adviseurs van Marquardt Küchen helpen u graag in de showroom met het uitzoeken van uw oven met braadthermometer.

Lichtprojectie op de vloer bij vaatwasser

Maakt de vaat doen nog eenvoudiger

Het lichtpunt op de vloer dat laat zien dat de vaatwasser nog bezig is is niet heel nieuw meer, maar wel heel handig.

Wat heerlijk als een vaatwasser geen geluid maakt tijdens het draaien. Vaatwassers worden steeds stiller gemaakt. Zo stil zelfs dat twijfel ontstaat of hij nog bezig is of niet. Veel vaatwassers hebben daarom een functie waarbij een lichtpunt geprojecteerd wordt op de vloer als de vaatwasser draait. Verschillende merken hebben op basis van het lichtpunt diverse uitbreidingen ontwikkeld.

De TimeBeam-functie op AEG vaatwassers laat bijvoorbeeld de resterende looptijd als lichtpunt zien. En de TimeLight-functie van Siemens projecteert naast de tijd ook nog de status van het programma. Zo weet je altijd in een oogopslag waar je aan toe bent.

Stoomoven of oven met stoomfunctie

Met een stoomoven kookt u lekker en gezond

We zijn steeds meer bezig met gezond leven. Gezond eten hoort daar ook bij, maar het lijkt wel alsof er altijd te weinig uren in een dag zitten. Door het gebruik van een stoomoven blijven vitamines en mineralen behouden. Daarnaast blijft ook de vorm en kleur van het product bewaard. En een gerecht bestaande uit bijvoorbeeld aardappel, groente en vlees (of vis als je echt gezond wilt) kan met een half uur op tafel staan.

Met een stoomoven bereid je dus op een snelle manier een gezondere maaltijd vol vitamines. En het mooiste is: de smaak van het product raakt niet verloren en komt daardoor helemaal tot zijn recht.

Benieuwd of een stoomoven of een oven met stoomfunctie iets voor u is? Onze adviseurs in de showroom lichten graag het een en ander toe en vinden samen met u een oven met stoom die het beste bij u past.

Terug
Sluiten