Keukenfronten van Marquardt Küchen

Keukenfronten

Een glanzend keukendeurtje, een mat keukendeurtje of toch een houtmotief? Zoveel keuzes waarmee elk een andere stijl gecreëerd kan worden. Ga ik voor een landelijke keuken of een moderne keuken en welk werkblad doe ik hier dan bij?

De adviseurs van Marquardt Küchen weten hier raadt mee en zitten vol ideeën om zo samen met u uw droomkeuken te kunnen ontwerpen. Nieuwschierig? Maak een afspraak met een adviseur in de showroom.

Door enkel het keukenfront te veranderen kan met dezelfde tinten een hele andere stijl gecreëerd worden.

"Combineer een warm kleurig kaderfront met een donker granieten werkblad om een romantische look te creëren. Wanneer dit kaderfront vervangen wordt voor een keukenfront in dezelfde kleurtint met een verticale groef ontstaat er een eigentijdse landelijke stijl."

Maar door enkel de dikte en afwerking van het werkblad aan te passen krijgt een keuken ook een andere look.

"Een design keuken in fjordblauw matlak met een dun glanzend donkergrijs granieten werkblad verandert al gauw in een keuken met een industriële look wanneer er een 8cm dik blad op ligt met een grove afwerking."

En net even een andere afwerking van de keukendeurtjes heeft invloed op de uitstraling van de hele keuken.

"Kies voor een keukenfront met rondom vormkanten in rvc decor in plaats van vormkanten in de frontkleur. Deze finishing touch geeft een hele luxe uitstraling aan elke keuken. En bedenk eens wat voor chique uitstraling een keukenfront met een extra kunstglas laag geeft aan een keuken."

Elk soort keukenfront heeft zijn voordelen!

Glanzend front

Een keuken met glanzende keukendeurtjes zorgt voor een lichtere keuken. Zelfs als er sprake is van maar weinig buitenlicht wordt met de glanslaag een lichtere keuken gecreëerd. Dit laat de keukenruimte tevens ook groter lijken.

In combinatie met graniet
Een glanzende keuken kan gecombineerd worden met een glanzend granieten werkblad waardoor de keuken een strakke en hygiënische uitstraling krijgt. Of er kan gekozen worden voor een mat granieten werkblad waarmee contrast ontstaat. In beide gevallen bent u verzekert van een strakke moderne keuken die ook tijdloos is.

Mat front

Matte keukendeurtjes weerspiegelen niet, waardoor er geen schitteringen zijn. Een matte keuken heeft dus voldoende buitenlicht nodig om te voorkomen dat de keuken een saaie ruimte wordt. Door bijvoorbeeld matte keukendeurtjes te combineren met een houtmotief, wordt de keuken een moderne en knusse ruimte.

In combinatie met graniet
Een keuken met matte fronten en een robuust granieten werkblad is een mooie basis voor een industriële uitstraling. En een glanzend werkblad gecombineerd met matte keukenfronten past vaak goed in een design keuken. Met beide keuzes heeft u in ieder geval een keuken die helemaal van deze tijd is.

Front met houtmotief

Keukendeurtjes met een houtmotief geven al snel een knusse en warme uitstraling aan een keuken. Als er gekozen wordt voor een licht en rustig motief is dit zeker het geval. Maar ga voor een sprekende kleur houtmotief en de keuken wordt een gezellige sfeervolle ruimte. Een keuze waarmee de uitstraling van de keuken van design tot industrieel kan variëren. Welke uitstraling de keuken krijgt hangt af van het werkblad waarmee de keukenfrontjes gecombineerd worden.

In combinatie met graniet
Combineer een houtmotief met een donker glanzend blad - of juist een licht blad - en een strakke design keuken ontstaat. Of leg in plaats hiervan een mat granieten werkblad op de keukendeurtjes met houtmotief - een samenstelling die perfect past in een industriële keuken.

Kader- en cassettefront

Een keukenfront met een kader wordt al snel in het hokje 'oubollig' geplaatst, maar niets is minder waar. Met een kader- of cassettefront kunnen vele stijlen gecreëerd worden. Van een landelijke keuken met een romantische uitstraling, tot een moderne keuken die gezelligheid uitstraalt. Door het beetje gezelligheid dat toegevoegd wordt aan de moderne keuken ontstaat een leefplek. Heeft u altijd al een comfortabele leefkeuken gewild, dan is een keuken met kader- of cassettefront dus misschien iets voor u.

In combinatie met graniet
Een keuken met deurtjes met een kader gaat mooi samen met een dun granieten werkblad. Zowel glanzend als mat graniet geeft een strakke moderne keuken - met gezellige touch - als resultaat.

Greeploos front

De greeploze keuken is zo populair door de strakke belijningen. Door de belijningen van de greeploze keuken wordt de keuken meer een meubelstuk dan een keuken. De greeploze keuken is daardoor heel geschikt voor een open keuken. Maar er zitten nog meer voordelen aan een greeploze keuken. Een greeploze keuken oogt namelijk groter en is daarom ook perfect om de keuken in een kleinere ruimte groter te laten lijken. Daarnaast straalt een greeploze keuken rust uit door het ontbreken van grepen.

In combinatie met graniet
De ruimte die ontstaat tussen de keukenfronten en het werkblad hoeft niet alleen maar te functioneren als greeplijst. Een lichtlijst in de greeplijst onder het granieten werkblad plaatsen geeft een luxe uitstraling - de finishing touch aan elke stijl keuken.

Terug
Sluiten