Keramieken aanrechtblad - Marquardt Küchen

Keramieken aanrechtblad

Een keramieken aanrechtblad kenmerkt zich door een luxe en natuurlijke uitstraling. Daarnaast is keramiek in talloze kleuren verkrijgbaar, waardoor het werkblad in iedere keukenstijl goed tot zijn recht komt. Het materiaal is een combinatie van klei, bindmiddelen en kleurpigmenten die onder hoge druk worden gebakken en geperst. Het resultaat is een oersterk materiaal dat zeer geschikt is voor werkbladen in keukens. Bent u benieuwd naar keramieken werkbladen? Marquardt Küchen vertelt u meer over de voor- en nadelen en hoe u ze het beste kunt onderhouden.

De voor- en nadelen van keramiek

Het grote voordeel van keramiek is de hardheid van het materiaal. Deze hardheid maakt het werkblad zeer krasbestendig en hittebestendig. De gepolijste variant is daarnaast ook zeer vlekbestendig en onderhoudsvriendelijk. Dat geldt in mindere mate voor de gezoete afwerking van het werkblad. Wilt u graag PITT cooking in uw keuken, oftewel gaspitten in het werkblad? Dan is een keramieken werkblad bij uitstek geschikt vanwege de extreme hittebestendigheid. Een keramieken aanrechtblad is echter niet schokbestendig, met name scherpe voorwerpen kunnen schade veroorzaken. Let daarom goed op met zware en scherpe voorwerpen.

Onderhoud van een keramieken aanrechtblad

Een keramieken aanrechtblad, met name de gepolijste variant, vraagt erg weinig onderhoud. Het oppervlak laat niet snel vloeistoffen door, wat het werkblad extra hygiënisch maakt. Met enkel een vochtige doek en een zacht schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger, maakt u het werkblad in een handomdraai schoon. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen en schuursponzen, want dit kan het aanrechtblad blijvend beschadigen. Het is ook belangrijk om vuil en vlekken zo snel mogelijk te verwijderen, om te voorkomen dat het intrekt. Daarnaast is het altijd raadzaam om een snijplank te gebruiken. Dankzij de extreme hittebestendigheid is het gebruik van onderzetters niet noodzakelijk. Om het werkblad extra goed te onderhouden, gebruikt u OHSET M, speciaal voor stenen werkbladen. Op deze manier geniet u zo lang mogelijk van uw luxe, keramieken werkblad.

Maak een afspraak met een adviseur

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of het onderhoud van keramieken werkbladen? Maak een afspraak met een van onze adviseurs in een showroom bij u in de buurt! Zij helpen u verder met al uw vragen en brengen uw wensen geheel vrijblijvend in kaart.

Terug
Sluiten