Aanrechtbladen van hoge kwaliteit

Aanrechtbladen van hoge kwaliteit

Met een goed aanrechtblad kunt u jarenlang vooruit. De keuken is een plek die vaak en intensief wordt gebruikt. Daarom is het belangrijk om een aanrechtblad te hebben dat voldoet aan de juiste eisen. Bij Marquardt Küchen vindt u alleen aanrechtbladen van de beste kwaliteit. Lees verder en ontdek de verschillende soorten aanrechtbladen en kies een aanrechtblad dat bij u en uw keuken past. 

Graniet

Een granieten aanrechtblad is een uitstekende keuze voor uw keuken. Deze natuursteen ontstaat wanneer magma ondergronds stolt en is dus een echt natuurproduct. Dankzij het jarenlange uithardingsproces is graniet keihard, waardoor krassen geen kans maken. Ook zal graniet niet snel slijten en is de natuursteen hittebestendig. Hierdoor kunt u zorgeloos een hete pan op het aanrechtblad plaatsen. Wel dient u goed op te passen met bijtende stoffen zoals wijn en agressief schoonmaakmiddel. Impregneer daarom regelmatig uw aanrechtblad met een licht schoonmaakmiddel en water. 

Marmer

Naast graniet is marmer een natuurproduct dat bestaat uit kalkzandsteen. Een marmeren aanrechtblad heeft een klassieke en luxueuze uitstraling. Bovendien zorgen de aderpatronen in het gesteente voor een uniek uiterlijk.

Composiet

Een composieten aanrechtblad geeft een luxe uitstraling in de keuken. Het samengestelde aanrechtblad bestaat uit gerecycled graniet, kwarts en hars. Composiet is in verschillende kleuren verkrijgbaar en is ook zeer sterk, waardoor het geen vocht doorlaat. Daarnaast is een composieten aanrechtblad altijd hygiënisch omdat het geen schadelijke stoffen toelaat. Ook zal composiet niet snel barsten wanneer u er een hete pan op plaatst, maar maak hier geen gewoonte van. Tot slot is composiet krasbestendig, stoot- en slijtvast. 

Keramiek

Een keramieken aanrechtblad is wellicht niet voor de hand liggend, maar het is een uitstekende keuze. Het heeft een stoer uiterlijk en combineert makkelijk met andere materialen. Daarnaast is keramiek zeer hittebestendig, waardoor een hete schaal rechtstreeks vanuit de oven op het aanrecht geplaatst kan worden. Ook is keramiek keihard en blijft het mooi dankzij de krasbestendigheid en watervastheid. Vocht en voedselresten trekken niet in het aanrechtblad. Pas wel op met scherpe voorwerpen die hard neerkomen op het oppervlak, dit kan blijvende schade achterlaten.

Maak een afspraak met een adviseur

Bent u op zoek naar het juiste aanrechtblad en wilt u graag advies van een keukenprofessional? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs in onze showroom bij u in de buurt. Wij zetten uw keukenwensen op papier en u ontvangt van ons een vrijblijvende offerte.