Onderhoud voor uw granieten werkblad!

Graniet onderhoud

Keukenwerkbladen van graniet - het juiste onderhoud is belangrijk!

De juiste zorg voor uw aanrecht is essentieel!

Een werkblad van graniet draagt bij aan een hoogwaardige, stabiele en stijlvolle keukeninrichting. Om ervoor te zorgen dat uw granieten werkblad zo mooi en sterk blijft als in het begin is het verstandig om uw keuken met zorg te onderhouden. Composiet hoeft vanwege zijn gesloten oppervlaktestructuur niet te worden geïmpregneerd of op een speciale manier te worden onderhouden. Graniet wel.

Impregneren van graniet
Marquardt Küchen voorziet uw werkblad daarom vanaf het allereerste moment van een hoogwaardige impregnering op basis van nanotechnologie. Deze is geschikt voor levensmiddelen en sluit alle open poriën van het graniet af, waardoor het oppervlak vuil- en waterafstotend werkt. Wanneer u merkt dat deze eigenschappen minder worden, is het tijd om het blad opnieuw te impregneren.

Onderhoud

Voor het onderhouden van dit granieten werkblad kunt u onderhoudsset Bling set B gebruiken. Onder andere met een graniet reiniger en een graniet beschermer. Met de graniet beschermer blijft het werkblad schoon en droog en behoudt het zijn natuurlijke glans.

image

Belangrijk gebruiks- en onderhoudsadvies
Let bij het onderhoud en het gebruik van uw granieten werkblad op het volgende:

• Gebruik voor het impregneren altijd een speciale graniet beschermer en vermijd het gebruik van in de handel verkrijgbare olie! Anders vormt zich op de fijne poriën van de steen een vlekkige laag die zich maar moeilijk laat verwijderen.
• Een granieten werkblad is bestand tegen warmte, toch is het aan te bevelen altijd onderzetters te gebruiken. Een pan die rechtstreeks van de hittebron komt bijvoorbeeld, kan een temperatuur hebben van meer dan 350°C: hoog genoeg om elk blad aan te tasten.
• Hoe krasbestendig een werkblad ook is, u kunt het beste altijd een snijplank gebruiken. Steeds vaker wordt snijgerei voorzien van diamantslijpsel dat ook op een granieten werkblad krassen kan veroorzaken.
• Maak uw werkblad na gebruik altijd gelijk schoon met een eenvoudige doek en hooguit wat water met afwasmiddel.
• Vermijd het gebruik van bijtende schoonmaakmiddelen, want sterke citrus- of azijnreinigers en chemische reinigingsproducten kunnen de steen aantasten en vlekken achterlaten.
• Voorkom kalkvlekken en poets uw keukenwerkblad door met een droge stofdoek onder lichte druk draaiende bewegingen te maken.
• Wend u voor meer informatie over het juiste onderhoud van uw granieten werkblad tot onze adviseurs in een van de showrooms van Marquardt Küchen bij u in de buurt.

Terug
Sluiten